Анти СПИН кампания

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБМЧК – Ямбол реализира втора Анти – СПИН кампания по повод Свети Валентин. Целта на кампанията бе да се повиши информираността на обществото и здравната култура по въпроси свързани с  предпазването от инфектиране с HIV. На 14 февруари се проведоха поредица от дейности за отбелязване на Свети Валентин в цялата област. В центъра на града на специално обособен пункт, обозначен с логото на БЧК се проведе информационна кампания. Младежите разпространиха информационни материали по различни теми: „Болести предавани по полов път”; „СПИН/HIV„ и др.

14,1Доброволците раздаваха презервативи, валентинки и късметчета по централните улици на града, училища и кафета. Интерес предизвика инициативата „Спомен в Рамка”. В нея се включиха влюбени двойки, които се снимаха за спомен. Раздадени бяха 400 бр. презервативи, 300 бр. информационни материали и валентинки. Кампанията предизвика интерес у гражданите, които задаваха въпросите си към доброволците на БМЧК.

 

 

14Общинските клубове на БМЧК също проведоха инициативи по повод 14.02 в своите училищата. Доброволците от БМЧК – Стралджа изготвиха «Пощенска кутия с пожелания», в която всеки пускаше своя поздрав – валентиника за любим човек и доброволците ги предоставиха лично на получателите им. В Болярово бе организирана дискотека за учениците от СОУ «П. Берон» под мотото «Безопасна любов» и бе проведена игра «Въпроси и отговори на  тема  СПИН/HIV“.

About the Author :