Антимафиоти и спецпрокурори задържаха в Ямбол участници в група за трафик на жени

police-1510Служители на ГДБОП, под ръководството на Специализирана прокуратура, неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик на жени в Германия.

Двама от участниците в групата – М.М. и М.М. са задържани на 25 януари 2017 г. в Ямбол в хода на специализирана операция на ГДБОП,  проведена под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Установено е, че третият от участниците пребивава на територията на Германия, за него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в  България.
Според събраните до момента данни групата е действала от 2011 г. Двамата мъже набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге, ФРГ. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в германския град трети участник в престъпното сдружение, който ги включвал в „бизнеса“. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.
При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.
На 25 януари Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Федерална република Германия и с прокурорско постановление на двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 27 януари 2017 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

About the Author :

1 Comment to “Антимафиоти и спецпрокурори задържаха в Ямбол участници в група за трафик на жени”
  • Anonymous
    January 27, 2017 - Reply

    Антифафиоти

Leave a reply