Ансамбъл „Тунджа” поздрави читалище „Зора” с вдъхновен концерт “Взаимност”

IMG_1775Фолклорен ансамбъл „Тунджа” поднесе невероятен празничен концерт по повод седемдесетата годишнина на Народно читалище „Зора” . „Когато се роди идеята за този празничен концерт, не се колебахме как да го наречем – „Взаимност”. Взаимност – защото читалището и ансамбъла са свързани от самото създаване на фолклорната формация, съдбите им са преплетени. Взаимност – защото любовта е взаимна – „Обич за обич”, както пише поетът Евтим Евтимов. Взаимност – защото и читалището, и ансамбълът са рожба на народния гений, на националната идентичност, на таланта и жаждата за себеизява, на нуждата и волята да бъдат съхранени безсмъртните българските традиции. Така е било, така ще бъде и занапред” бе казано в словото преди началото на концертната програма.

IMG_1779 Във „Взаимност” бяха включени песни и танци от почти всички фолклорни области – Странджанска, Тракийска, Шопска, Северняшка.

Ангел Тепсизов, член на Настоятелството на НЧ „Зора-1945”, връчи юбилеен диплом за безвъзмездно участие в културно-масовата работа на читалището на хореографа и художествен ръководител на ансамбъла Мая Тодорова, временно изпълняваща директор на ФА ”Тунджа”.

IMG_1782 IMG_1788 IMG_1789 IMG_1795

About the Author :