Андрей Иванов № 1 в забивките на Мача на звездите

Андрей забивкиАндрей Иванов от „Ямбол” спечели конкурса по забивки в  Мача на Звездите на родното първенство, състоял се за първи път в Пловдив 19-годишният централен нападател завърши на първо място, след като просто успя да забие на финала. Другият достигнал до него, Тристан Кери от носителя на Купата на страната „Рилски спортист”, не можа да го направи, а организаторите не му дадоха нов опит. Тъмнокожият американец опита да забие, прескачайки човек, ефектният номер обаче не се получи.

Преди това Андрей и Тристан минаха предварителния кръг, в който бяха по-добри от Николай Николов /Берое) и Георги Илиев /БУБА баскетбол и Левски 2/. Изпълнението, с което младокът от мъжкия ни тим спечели надпреварата в забивките не бе никак лошо, въпреки че нямаше звезден замисъл. Преди това, на Благовещение, ямболският млад баскетболист изигра 18 минути срещу „Лукойл-Академик”, в които постигна шест борби и две асистенции, а тресна и един чадър срещу най-скъпата селекция в първенството.

Призът от конкурса за забивки дава допълнително самочувствие на 19-годишният ни център, а на него това му е изключително нужно.

About the Author :