Андрей Иванов сред асовете в „А” група

Andrey Ivanov 201419-годишният централен нападател на баскетболен клуб „Тунджа” Андрей Иванов трупа и опит, и самочувствие, и с екипа на играещия в „А” група БК „Шумен”.
По правилата на Българската федерация по баскетбол, Андрей има право, освен във Висшата лига, да играе и в „А” група, а там той прави поредица от много силни мачове. В индивидуалната класация, една от големите надежди на ямболския отбор е трети, като пред него са само Алекс Симеонов от „Левски-2”, който е ас и при мъжете на „сините”, както и Александър Милов.
Андрей има изиграни средно на мач по 33 минути, хваща 14,6 борби и по този показател е безспорният номер 1 във втората баскетболна дивизия. Коефициентът на полезно действие на 204 сантиметровия състезател също е впечатляващ – плюс 25,9 пункта, но най-важното е, че младокът придобива солидна игрова практика. Това му е трудно в състава на „Ямбол”, където ас на „втория етаж” е много по-опитният Денис Агре, а и сърбинът Боян Радетич също е в подкошията, макар че не е център, а тежко крило.
Андрей Иванов вече за втори сезон е с мъжкия тим на „Ямбол”, но сега получава много повече възможности от треньорите, преди това от сърбина Марянович, сега от Петър Петров, и върви напред.
Постоянните му 30, а и повече минути, за втородивизионния ”Шумен”, са голям плюс, защото за един баскетболист на 19 години е много важно да е вътре в играта, а не да топли пейката, докато му дойде времето за няколко минути на паркета.

About the Author :