Андрей Иванов и Николай Михайлов блестят в „А” група

r-1024-768-buba-basketbol-triumfira-pri-iunoshite-do-19-godiniПореден страхотен мач за състава на „Шумен” изигра ямболският централен нападател Андрей Иванов. Днес, 19 февруари, понеделник, в столицата клубът на Шумен падна с голяма разлика-98:72, въпреки фамозните изяви на 203 сантиметровия състезател на мъжкия „Ямбол”.

Андрей постигна поредния си дабъл-дабъл в първенството на втора дивизия, като вкара 22 точки и овладя 13 борби, плюс  ударени  три чадъра. Ямболският баскетболист даде и четири асистенции, като бе изключително ефективен при стрелбата. Той  вкара  10 от 13 си опита за две точки, като и  направи два от два при опитите си от линията за наказателни удари.

Всичко това му донесе коефициент на полезно действие от 38 пункта, постижение, което не се постига всяка седмица, а Андрей бе на паркета почти без смяна – 37 минути.

Още един състезател от „Тунджа”, Николай Михайлов, почна като стартов играч, но за победителите от „БУБА баскетбол”. 17-годишният крило-център вкара за 26 минути на терена 13 точки, спечели 6 борби и даде две завършващи подавания, а има в актива си и три отнети топки. Михайлов  заработи  коефициент  от  20 пункта, като бе най-полезния за състава на столичния клуб „БУБА баскетбол”.

В този клуб играят голяма част от състезателите на „Академик”/София/ като Александър Милов,  Евгени Хаджирусев, Марин Маринов, Иван Алипиев, затова той е сред лидерите в класирането, докато за „Шумен” дори и супер изявите на Андрей Иванов не са достатъчни за отпор срещу такъв противник.

About the Author :