Андрей Иванов е най-полезният баскетболист в „А” група за сезона

Андрей 0Ямболският баскетболист Андрей Иванов, който е с двоен лиценз, е с най-силни показатели в първенството на втора дивизия, изписвана като група „А”. С екипа на „Шумен” 20-годишният център постигна коефициент на полезно действие от  30,7 пункта средно на мач.

След ямболлията в тази най-престижна класация е играчът на „Левски 2014-2” Васил Михайлов, имащ почти четири пункта по-малко от Андрей – 27.9

Трети е Николай Титков (Дунав Русе) – 23.6 пункта, четвърти – Мартин Коцев (Черно море Тича -2) – 22.6 пункта., а пети в топ класацията е Кристиян Кръстев, също от (Черно море Тича -2) – 22.1.

Топ реализатор на завършилия сезон във втора дивизия стана Титков от русенския „Дунав” със средно 31 точки на двубой, следван от  Манол Тончев „Делфин”/Бургас/ с 25.5 точки и

Ивайло Тонев от ЦСКА – 23.2 точки средно на мач.

Центърът на мъжкия „Ямбол” и на Шумен” Андрей Иванов е безспорният ас при овладените борби. Възпитаникът на треньора Валери Бъчваров в детско-юношеската възраст , е спечелил внушителните 17 борби средно на среща. Вторият по този показател, Васил Михайлов от Левски-2” има на сметката си 14 борби, а третият , Данаил Христов от столичния „Академик”, е с 11,3 борби.

Милен Дудев, който също играе с двоен лиценз, стана номер 1 при асистенциите, постигайки 7,4 на мач, следван от Мартин Коцев и Евгени Хаджирусев от „Левски-2”.

Андрей Иванов, който е висок 205 см, за втори пореден сезон играе  и за „Ямбол”, и за „Шумен”, като идеята на ръководството на нашия клуб е така да трупа игрово време, тъй като на тоя етап при жълто-сините титулярен център е екснационалът Върбанов и за Андрей рядко се отваря възможност да влезе на терена.

Борбата под кошовете е големият специалитет на Андрей, той е не само висок и борбен, а и има чудесен усет за заемане на позиция, както и завиден отскок.

Миналия сезон той стана номер 1 в конкурса по забивки в Мача на звездите. Неговият договор с „Ямбол” е за пет сезона, два от тях почти минаха.

Докато бе в юношеска възраст, с екипа на „Ямбол” и под ръководството на Валери Бъчваров , Андрей в две поредни първенства спечели приза за най-добър борец под кошовете.

Остава в следващия сезон вече да е много по-често и със силни изяви и в редиците на мъжкия ни отбор.

About the Author :

Leave a reply