Американците на „Ямбол” в Топ 5 на реализаторите

00686233Двамата американски гардове на „Ямбол” Алан Арнет и Брайкъс Перин са в Топ 5 на най-добрите реализатори в елитното ни първенство.

Арнет има средно на мач по 18,8 точки, а Перин е с 18,6 точки. Номер 1 сред стрелците обаче е българин и това е крилото на „Берое” Александър Янев. Националът е вкарал средно на двубой досега по 20,3 точки. След него е друг национал, гардът на „Левски” Станимир Маринов, възпитаник на школата на Ботевград. Плеймейкърът има на сметката си средно по 19,8 точки, но той се присъедини към водения от Тити Папазов състав няколко кръга след началото на първенството.

Първата петица на реализаторите се затваря от крилото на „Черно море Тича” Симеон Илиев, който ще видим в събота в зала „Диана”. Илиев е средно на мач с 18,3 точки.

При гостуването на Варна в зала „Диана” феновете ще имат възможност да видят в каква форма са игралият с огромен успех за „Ямбол” преди два сезона сръбски плеймейкър Милиян Боцка и защитавалият жълто-сините цветове през миналия шампионат гард Цветослав Острев.

ТАмериканците в състава на „Ямбол” са във всеки двубой с повече от 10 точки на сметката си, ала и двамата са длъжници в други показатели, като завършващите пасове, а не могат да се похвалят и с точна стрелба от зоната за три точки.

About the Author :