Американски гардове идват в зала „Диана”

джимиПоне двама американски баскетболисти, играещи на позиции 1 и 2, ще акостират скоро в зала „Диана”, за да се присъединят към подготовката на „Ямбол”. Както и в ред други години, началото на подготвителния период тръгна само с български състезатели: капитанът Станислав Говедаров, Стоян Петков, Стойо Чолаков, Николай Върбанов, Евгени Иванов, Росен Иванов и Андрей Иванов.

След като бившият национален център нападател Върбанов прие отново да играе с жълто-синия екип, селекцията на клуба ни се промени чувствително. Новият стар старши треньор Иван Чолаков при това положение няма да търси център, а плеймейкър  и  гард, играещ на позиция 2.

След като още в края на миналия шампионат Венцислав Петков премина в „Балкан”, ямболският тим остана без истински плеймейкър, а неотдавна стана ясно, че и друг от гардовете, Цветослав Острев, сменя клубната принадлежност, като ще играе за Варна.

При това положение единственият истински гард с качества остана Говедаров, ала капитанът е вече на 36 години и няма как да е цял мач на терена, а и ротация на тези позиции е задължителна.

„Дубльор” на центъра Николай Върбанов ще бъде 21-годишният Андрей Иванов, възпитаник на нашата школа, който миналия сезон имаше добри включвания в „Ямбол”, в дивизия „А” бе сред топ баскетболистите на „Шумен”.

About the Author :