Американски войници ремонтираха детската градина в Кабиле

DSC01132Днес, в с. Кабиле, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и бригаден генерал Дон Джонсън, командващ Въздушната национална гвардия на щата Тенеси, тържествено откриха ремонтираната детска градина „Изворче“.

На тържествената церемония присъстваха и народният представител Иван Чолаков, Димитър Иванов – областен управител на област Ямбол, заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, кметове и кметски наместници, жители и гости на село Кабиле.

DSC01130Проектът е осъществен съвместно от военнослужещи  от 164 Строително-инженерна ескадрила, част от Въздушната национална гвардия на щата Тенеси и военнослужещи от Втора механизирана бригада в Ямболското подразделение на Българските сухопътни сили.

Общата стойност на проекта е близо 50,000 долара. Ремонтираната детска градина ще осигури по-безопасна и съвременна среда за 40 деца, посещаващи детската градина.

DSC01124Ремонтът се осъществи по Програмата за оказване на хуманитарна помощ на цивилното население  чрез Посолството на САЩ. Инвестицията е във финансови средства за осигуряване на необходимите за ремонтните дейности материали.

DSC01121Български и американски военни с доброволен труд санираха сградата отвън, в спалните помещения и коридорите е поставен ламинат и теракота, боядисани са вътрешните стени, основно са ремонтирани кухнята, санитарните възли и физкултурният салон и е подменено тяхното обзавеждане. Обновени са също дворът, детската площадка и оградата на детската градина.

DSC01104В приветствието си към всички присъстващи кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на българските и американски военни за вложените труд и усилия, така че децата на село Кабиле да живеят и да се възпитават в най-добрите условия.

Той подчерта, че това е поредният проект, който надгражда инвестициите и доброто партньорство от реализираните преди години строително–ремонтни дейности в Начално училище „Васил Левски”, с. Завой, в детската градина в с. Козарево, в читалищата в селата Роза, Бояджик и Козарево.

_MG_0852Кметът на общината Георги Георгиев изрази увереност за ползотворно бъдещо сътрудничество, в интерес на децата от съседното село Дражево, както и на хората в неравностойно социално положение в с. Маломир, където е планувано осигуряване на условия и добра база за социалната услуга  Дневен център за стари хора.

Лентата на реновираната сграда беше прерязана от кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, бригаден генерал Дон Джонсън, командващ Въздушната национална гвардия на щата Тенеси и Димитър Иванов – областен управител на област Ямбол.

DSC01098Пред всички присъстващи беше изнесена програма от децата на обновената детска градина „Изворче“, които с песни и танци поздравиха гостите на тържеството.

 

DSC01095 DSC01085

About the Author :