Американският плеймейкър на „Ямбол”сред асовете в класациите

ЛейсърТейлър Лейсър, американският плеймейкър на „Ямбол”, е сред асовете в почти всички класации на елитното ни първенство. Белокожият гард , който за 20 кръга, няма нито един мач, изигран слабо, е втори сред вкарвачите – той има средно на мач 19,2 точки. Пред него е само звездата на „Лукойл-Академик” Даниел Браун, той е с 20,4 точки. Трети сред топ реализаторите също е чуждестранен баскетболист – Никола Драгович, станал част от „шейховете” сравнително отскоро. Драгович е с 19 точки средно на среща. Българин има едва на четвърта позиция сред стрелците, това е капитанът на „Левски” Павел Иванов с 18,1 точки.

Ямболският гард Лейсър е номер 2 и по коефициент на полезно действие с 21,3 пункта. И в тази класация нашият състезател е изпреварен от Браун от „студентите”. Спор между двамата американци има и при майсторите на асистенциите – там обаче Лейсър е трети, докато чернокожият му сънародник е на първа позиция.

Тейлър Лейсър прави не просто високи показатели, които ще се отчетат, естествено, във „визитната му картичка”, но играе и с много стръв, като в последно време той е лидерът на „Ямбол” и понякога вдига отбора от много трудни ситуации.

About the Author :