Американец прави научна конференция в Скалица, вади на светло НЛО

Skalica_skaliЯмболският американец Иван Петков организира международна конференция в село Скалица, която ще се проведе от 10 до 12 октомври. Форумът, нямащ сякаш претенциите да събери научни светила под небето на Тунджалъка, ще е в читалището, а темите, по които ще се дълбае са твърде респектиращи:
* Влиянието на Скален Комплекс Скалица върху физическото и духовно здраве на човека. Методология за използването на различните скали и влияния. Практически занимания през трите дни от конференцията.
* НЛО Феноменът, Разсекретените досиета.
* Потайности, Мистерии от непознатата история на България
Организаторът на тази екзотична, може би, проява, Иван Петков, е стар познайник на „Делник” още от преди 20 години, когато медията ни правеше първите си стъпки. Тогава Иван бе още далеч от Америка, но бе „внедрил” свой човек в редакцията, Мария Иванова, негова землячка.
И често наобикаляше вестника, за да ни просвети в невероятните целебни свойства на Лековитите скали край Скалица. Тези скали са в местността „Попов баир”, в годишник том 55 на Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски” има статия за този геоложки феномен, получил се от габро и габродиорити.
Четиримата автори на публикацията не взимат позиция относно лечебните качества на скалите, но това със сигурност ще направи Конференцията, която американският българин Иван Петков ще направи през октомври.
Роденият в Скалица мъж на средна възраст посочва, че живее в Бостън, но често кръстосва из САЩ.
Интересът към НЛО в България сякаш позаглъхна в последните години, може би това рязко ще се промени след форума в селото от община „Тунджа”, на който ще се видят Разсекретените досиета.

About the Author :