Алън Арнет получи жълтата карта, дебютира тази събота срещу Плевен

Перин гардПропусналият първия кръг от първенството по баскетбол американски гард на „Ямбол” Арнет е получил жълтата карта, даваща му право на работа в България, и ще излезе срещу Плевен.

Нашите приемат „Спартак” в събота, 14 октомври, но все още имат кадрови проблеми. Тежкото крило Стоян Петков, получил травма на тренировката, ден преди гостуването в Пловдив на „Академик Бултекс”, започна от понеделник тренировки, но възстановяването му върви бавно и най-вероятно треньорът Чолаков няма да рискува с пускането му срещу плевенчани.

Воденият от Сашо Дяковски отбор на „Спартак” е по силите на жълто-сините, но всяко подценяване може да им изиграе лоша шега. Заплетени мачове с този съперник сме имали не веднъж или два пъти, така че „Ямбол” вероятно ще бъде с нужната нагласа.

В първия кръг от новия шампионат много силната игра на центъра Николай Върбанов го постави в топ 5 на кръга, като той е втори по коефициент на полезно действие със своите 28 пункта, заработени под тепетата миналата събота. Номер 1 на кръга е  Алекс Дейвис от състава на „Берое”.

След добрия дебют в официален двубой, направен от Брайкъс Перин/ на снимката/, феновете на „Ямбол” очакват и Алън Арнет да демонстрира класата си. Любопитно е, че и двамата американци са левичари и за пръв път жълто-сините имат в редиците си двама баскетболисти, играещи с непривичната лява ръка. Това препраща спомените към убийствения шутьор Мартин Дурчев, чиято левачка подлудяваше съперниците ни, но ще поживеем, ще видим, дали американските ни гардове ще бъдат също толкова опасни.

About the Author :