Алън Арнет все още няма жълта карта, за да играе в „Ямбол”

YambolАмериканският гард на „Ямбол” Алън Арнет не е играл в първия мач за първенството поради липса на разрешение за работа в България, каза за „Делник” старши треньорът на отбора ни Иван Чолаков. „За последно Арнет е играл в Уругвай, а оттам по-бавно се урежда така наречената жълта карта, даваща право на чуждестранен баскетболист извън Европейския съюз да играе в страната ни”, допълни наставникът на нашия състав.

При травмата, получена от Стоян Петков броени часове преди дебютния мач на „Ямбол” в шампионата в Пловдив, срещу „Академик Бултекс”, и при невъзможността да ползва Алън Арнет треньорът на жълто-сините пусна в игра дори детската градина, включваща 16-годишният национал при кадетите Илия Стефанов и 17-годишният национал при юношите младша възраст Александър Матушев. В игра е бил по-дълго време и младият гард Стилиян Иванов, а Андрей Иванов е също дълго време на паркета, като прави добър мач.

„В този първи мач, а и при контролите, ми се „губи” една позиция в отбора, това е позицията на плеймейкъра”, каза още за „Делник” старши треньорът Чолаков. И двамата нови състезатели, американците Арнет и Перин, са по-скоро атакуващи гардове, отколкото гард-организатори, така че при възможност наставникът на нашия тим ще търси типичен плеймейкър.

Ако има пари за трансфер, защото добрите гардове-организатори се намират с повече пари.

 

About the Author :