Ало, класата….

Моя Ямбол четеПочти месец отминава откакто премиерът Борисов подаде оставката си. И почти месец се прелива от пусто в празно от тези, нарекли се самодоволно политическа класа.

Политическа класа. Никой не говори за работническа класа, за селска класа, но политическа имало. Колко хиляди души я правят тази класа, не казват, ала разходите по нея са доста големи.  Като са големи, да имаше и солидни ползи, но ги няма, независимо кои партии са на власт.

Няма да агитирам никого за мажоритарни избори, не вярвам, че това ще промени към добро нещата. И все пак ми писна от ненужно бавното разплитане на сегашната политическа криза. Едва вчера, 7 декември, се стигна до даването на мандат на втората по-численост партия в парламента, а ще се мотае топката и с трета, с Реформаторския блок.

Което вече е пълен цирк- прословутите с разправиите си реформатори да направят правителство. И слушаме непрестанно някой от тези аутсайдери да каканиже  по Националната телевизия.

С  това политическо темпо не е за чудене, че едва през април ще има нов кабинет.

Няма обаче мърдане – избраниците ни се провъзгласиха отдавна за класа и парите им никога не се губят, дори и нищо да не правят.

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply