Александър Стойков ще води листата на ГЕРБ, кметът с вариант за парламента

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОбщинският председател на ГЕРБ в Ямбол Александър Стойков ще е начело на листата за изборите през октомври, научи „Делник” от няколко, независими един от друг източници. Стойков, който е привидно в сянка, всъщност вече на два пъти при изборната атака е шеф на щаба на ГЕРБ в областта и отговаря за разходите на партията в тези заплетени ситуации.

Като проверен кадър неговата кандидатура изпъквала, особено след като кметът на Ямбол Георги Славов, който е шеф на областната организация на ГЕРБ, търси разиграване на пъзела. Славов, към момента, е осъден на ефективна присъда, но решението на Темида се обжалва за пореден път.

Ако нещата се оплетат и на последната инстанция, кметът на града ни ще прибегне до депутатската карта. Затова именно засега той е под номер 4 в списъка на предложените за влизане в парламента. На втора позиция е сложен досегашният народен представител от герберите Димитър Иванов, чиято лоялност към ГЕРБ не подлежала на съмнение.

Младокът удари бинго с влизането си в областната управа, която оглави след като Таня Димитрова се оказа безценна за българската дипломация и стана посланик в Хърватска. По този начин Димитър Иванов, неочаквано и за него, стана губернатор, а после инерцията го изтласка и до Народното събрание.

Под номер 3 в проектолистата на ГЕРБ е Галин Костов. Момчето за всичко щяло да отстъпи мястото си на кмета на града, ако осъдителната му присъда бъде потвърдена и на последната инстанция. Тогава Георги Славов ще прибегне до депутатския пост, за да се разсеят облаците над главата му.

Досегашният депутат от партията на ББ, легендарният баскетболен треньор Иван Чолаков бил пети в подреждането, което може би е израз на недоверие към него, идващо от факта, че не е партиен член.

При идванията на Бойко Борисов в Ямбол, до него винаги стоеше Димитър Иванов и кметът, а Чолаков оставаше встрани от партийното величие.

Дори при възможни размествания в кандидат депутатската листа на ямболските гербери, Александър Стойков е считан за сигурен водач. Бащата на четири деца е слаб оратор, но явно върши доста черна работа, а кметът на града и шеф на областната структура му има пълно доверие.

About the Author :