Акция „Шофирай отговорно и толерантно“ в Ямбол

SPO big 1Днес, за времето от 11:00 до 13:00 часа на бул. „Европа“ в района на КПП Сливен при специализирана полицейска операция по методаширокообхватен контрол са проверени общо 61 моторни превозни средства. Констатирани са 7 нарушения, за които е съставен един акт за установено административно нарушение и са наложени 6 глоби с фиш.

От своя страна екип доброволци от Сдружение „Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“отправиха позитивни послания и раздаваха превантивни материали на проверените водачи на МПС.

SPO big 2Инициативата е част от втория етап на традиционната кампания „Шофирай отговорно и толерантно“ реализирана в партньорство между Сдружение „Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“ и Главна дирекция „Национална полиция“. Целта й е да въздейства върху най-активните участниците в движението по време на предстоящите Великденски, като ги насърчи към отговорно шофиране и намаляване агресията на пътя.

SPO big 3Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“ се провежда в рамките на международния проект „Включване и мотивация за участие на активни млади граждани за отстояване на пътната безопасност“, подкрепен от Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия.

About the Author :