Акция „Сигурни пътища“ ще се проведе на 29 и 30 октомври на територията на страната

photo_verybig_1250034В рамките на 24-часовата специализирана полицейска операция ще се извършва тотален и постоянен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства по пътищата в цялата страна. Акцията ще се проведе за времето от 10.00 часа на 29 октомври до 10.00 часа на 30 октомври.

На територията на област Ямбол точките за контрол на скоростта са съобразени по време и място с интензивността на движението.

Операцията е първата по рода си в България и част от предприетите от Пътна полиция мерки за подобряване на пътно-транспортната обстановка в страната. Тя се прилага успешно в някои водещи европейски държави.
От анализа на ГД “Охранителна полиция“ става ясно, че голям дял от тежките пътни инциденти със загинали и ранени на пътя се дължи на превишената или несъобразената с пътните условия скорост. Подобна е ситуацията и в останалите държави от Европейския съюз.

Припомняме, че на електронен адрес- [email protected]g гражданите могат да подават предложения за местата за извършване на контрол на скоростта. Събраната информация ще бъде анализирана от териториалните структури на Пътна полиция и такива места ще бъдат включвани като точки за контрол.

Татяна Павлова

About the Author :