Акция на БЧК – Ямбол за справяне в летните горещини

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДнес, 20 юли 2015г.от 10.30ч. в началото на централната алея в Градски парк – Ямбол, БЧК – Ямбол  обособи пункт за предоставяне на минерална вода. Инициативата e традиционна и е по повод настъпилите летни горещини.

Акцията имаше за цел да се намали и предотврати риска от инциденти следствие от високите температури, като напомним, че грижата за здравето на всеки е в неговите ръце, а за това е необходимо гражданите да проявяват отговорно отношение към здравето си, като се съобразяват със съветите на специалистите във връзка с рисковете и проблемите, които биха могли да настъпят в следствие на високите температури.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа временният пункт представители на БЧК-Ямбол измерваха нивото на кръвното налягане на онези, които пожелаят да се възползват, като целта е да се изследва как се отразяват високите температури върху здравето на хората и знаят ли те как да се предпазват.

Всеки гражданин имаше възможност да получи съвети от специалистите за справяне в летните горещини.

Общият брой на лицата, предимно възрастни хора, преминали през пункта е 83.

БЧК-Ямбол изразява искрена благодарност на Пенка Атанасова, Снежана Лесичкова и Ани Димитрова-доброволци на Общинската организация на БЧК-Ямбол за проявената активност по време на акцията.

 

About the Author :