Акция „Зима 2018”

1Във връзка с приоритетните задачи, стоящи пред нашето общество за намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Ямболската червенокръстка организация продължава да реализира дейности за превенция на пътния травматизъм, като се фокусираме  върху най – уязвимите участници в движението по пътищата –  децата. Темата е особено актуална с настъпването на есенно-зимният период, характерен с тежки пътнотранспортни произшествия с много ранени и загинали хора. В предвид спецификата на обстановката и необходимостта от ранна превенция,  от 1 ноември 2018г. на територията на област Ямбол е в ход Акция „Зима“, която БЧК – Ямбол осъществява съвместно с ОД на МВР, сектор “Пътна полиция“, съответните Районни полицейски управления и с участието на инспектори от Детска педагогическа стая.

 Мотото, което обединява усилията ни е: „СТОП! Децата са с предимство“.

4По този повод специалист от секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол проведе открити уроци по пътна безопасност в детските градини „Радост“ – с. Бояджик и „Роза“ – с. Роза, община Тунджа. Под формата на забавни ролеви игри и викторина, децата на възраст между 3 и 6 години се запознаха с основните правила за безопасно поведение и движение на пътя, като се използваха изработени от учителите макети на светофари, автомобили и пъзели. На открития урок, проведен в детската градина в с. Роза се включиха активно и родителите.

За финал, всички деца с помощта на техни учители, представителите от РПУ – Тунджа и Детска педагогическа стая, демонстрираха преминаване през пешеходна пътека при спазване на правилата за пътна безопасност.

Всички деца получиха като подарък от БЧК светлоотразители и образователни игри на тема пътна безопасност.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност към г-жа Стела Николова, директор на детските градини, за оказаното съдействие, на учителите за подкрепата по време на активната работа с децата и на инспекторите от РПУ – Тунджа и Детска педагогическа стая за професионализма, вниманието и отдадеността към децата и грижата за тяхната безопасност.

2 3 5 6

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

 

 

About the Author :

Leave a reply