Акция за безвъзмездно кръводаряване

1445026225_444На 4 май 2016г., за времето от 8.30 до 13.00 часа, в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни» в град Ямбол ще се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване, организирана съвместно с БЧК, Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ «Св.Пантелеймон» – град Ямбол и с подкрепата на ръководството на комплекса. Инициативата ще се проведе за втора поредна година и е част от дейностите по повод отбелязването на 8-ми май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Темата, която ни обединява тази година по повод празника е „Навсякъде за всeки“ и има за цел да се изтъкне универсалното присъствие, единството и безпристрастното естество на нашата работа, влиянието и приносът на нашата глобална организация, нейните служители и доброволци в подкрепа на най-нуждаещите се.

Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от повече хора, видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местната власт и медиите, които  дарявайки кръв ще дадат един добър пример на младите хора.

Според Съвета на Европа, всяка страна трябва сама да задоволява наждите си от  кръв и кръвни продукти и това е основен принцип, който е възприет от цивилизованите страни.

Напомняме, че всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин допринася за спасяването на поне един човешки живот

                                                                          Добриела Праматарова

About the Author :