Акция за безвъзмездно кръводаряване

1На 9 май 2019г, Ямболската червенокръстка организация, Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ «Св. Пантелеймон» с любезното съдействие на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол, организираха  акция за безвъзмездно кръводаряване, като част от инициативите, посветени на 8–ми май – Международен ден ден на Червения кръст и Червения полумесец.

2Мотото, което обедини усилията ни за пета поредна година във връзка с безвъзмездното кръводаряване е: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!”  и имаше за цел да се популяризира значимостта на идеята за безвъзмездното кръводаряване, като хуманен акт, активно лично участие в обществения живот и проява на солидарност.

Акцията бе поредна възможност всеки, който желае и може да дари кръв, да го направи сега, като по този начин изрази своята съпричастност към нуждаещите се и представлява втори етап от планираните през 2019г. инициативи, свързани с промоцията на безвъзмездното криводаряване

3Ямболската червенокръстка организация изразява благодарността си към ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни за проявената съпричастност и съдействие, предоставяйки подходящо пространство за работа на екипа от Отделението по трансфузионна хематология и за активното участие на служителите като безвъзмездни кръводарители.

В знак на благодарност, всички кръводарители получиха значка, като символ за проявената съпричастност и разбиране към нуждаещите се от кръв.

4

 

About the Author :