Акция за безвъзмездно кръводаряване

davНа 05юни 2018г., за времето от 9.30 до 13.30ч. в сградата Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол (бившо училище „Страшимир Кринчев“), ще се проведе еднодневна акция за безвъзмездно кръводаряване под мотото: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!“.

Инициативата е пореден етап от дейностите за промоция на безвъзмездното кръводаряване през 2018г. на БЧК – Ямбол и Отделението по трансфузионна хематология (Кръвен център) към МБАЛ „Св. Пантелеймон“, чрез които се цели да се повиши информираността на гражданите за безвредността и безопасността на акта на кръводаряване, да бъдат популяризирани принципите на доброволност и безвъзмездност сред обществеността, както и привличането на по-голям брой хора в активна възраст като безвъзмездни кръводарители.

Акцията се провежда с любезното съдействие на община Ямбол и в партньорство с ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в града.

С организирането на инициативата се дава възможност на всеки, който желае и може да дари кръв, да го направи сега, като по този начин изрази съпричастност към нуждаещите се.

Ако никога не сте дарявали кръв – опитайте сега! Нека бъдем съпричастни и дадем шанс, като дарим живот!

Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма лекарска забрана, може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасява поне един човешки живот.

Като организатори на инициативите и по повод честването на 140 години от създаването на Български Червен кръст, БЧК – Ямбол си поставя за задача, тази година да бъдат привлечени 140 безвъзмездни кръводарители в организираните местни акции, което кореспондира пряко с обявената национална инициатива „Мрежа на доброто – 140 години – 140 добрини“.

 

About the Author :

Leave a reply