Активните случаи с коронавирус в региона са 1717, излекуваните са 1090

Ямбол, 9.12.2020 г.

Активните случаи с коронавирус в Ямболска област са 1717, съобщиха за „Делник“ от РЗИ – Ямбол. От тях 1588 са на домашно лечение, а 129 са настанени в болници.

Със заповед на директора на РЗИ – Ямбол от вчера в частната болница – МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол са разкрити 46 легла за пациенти с Ковид 19 в средно тежко състояние. 17 от тях са във Вътрешно отделение, 5 са в Хирургия, 12 от леглата са в Акушеро-гинекологичното отделение и 12 са в Неонатология.

Отделно в областната държавна болница има 54 легла за пациенти в средно-тежко състояние и 7 в Ковид – реанимация.

В Кардиологичната болница има стая с 4 легла за Ковид – пациенти, на този етап болницата в Елхово не приема такива болница заради липса на персонал.

Общо за областта са осигурени 104 легла за средно тежки случаи на коронавирус и 7 интензивни.

Днес регистрираните в РЗИ случаи на коронавирус вече са 2909, с 85  над регистрираните в Единния информационен портал. Излекувани от заразата са 1090, под карантина са 1019.

Броят на починалите с коронавирус в региона вече е 102, с три повече от вчерашния ден.

Битката с Ковид 19 загубиха мъж на 72 г. от Елхово с инсулт и сърдечно заболяване и жена на 63 г. от Ямбол с хронично белодробно заболяване, и хронично неврологично заболяване, като и двамата са починали в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Третата жертва е жена на 78 г. от Ямбол, която е починала в частната болница. Жената е била с хронично белодробно заболяване и хронично неврологично заболяване.

Сред новорегистрираните случаи са медицинска сестра от Ковид – отделението на елховската болница и две санитарки – в Кардиологичната болница и в МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

About the Author :

Leave a reply