Ако левите партии спечелят евроизборите, се тръгва към реиндустриализация

DSC02447aДепутатите от „Коалиция за България” Ваня Добрева и Милко Багдасанов днес обявиха в Ямбол как лявата формация тръгва към евроизборите и по какъв начин се надява да ги спечели.

„Тръгваме да спечелим доверието на избирателите с лозунга от последните парламентарни избори – „Да върнем България на хората”, както и с много силната и в Европа фигура на Сергей Станишев, водачът на евролистата, и с качествата на останалите ни кандидати”, заяви на брифинга Багдасанов.

От своя страна Ваня Добрева акцентира върху необходимостта политическата ситуация в Европа да се промени. „Сега Европа се доминира от десни партии и това води до неравнопоставеност между държавите, членки на Евросъюза”, каза Добрева, която е член на Комисията по образование и наука, както и на тази по култура и медии.

„Ако победи левицата на предстоящите евроизбори, ще се премине към толкова нужния процес на реиндустриализация, защото производството е това, което ще дърпа положението на хората напред”, заяви още Ваня Добрева.

Милко Багдасанов, повлиян от преминалата малко по-рано през деня среща с учители в Стралджа, както и на въпрос от ямболска медия, акцентира върху това, че не се познава философията на делегираните бюджети в училищата. Депутатът е директор на най-голямото училище в Южна България и обясни, че именно в него още през 1992 г. е бил пилотният проект за делегираните бюджети. Той отчете, че това е един много добър модел за управление на училищата, но същевременно „Коалиция за България” ще измести до голяма степен акцента, който пада върху броя на децата, и ще наложи качеството на обучение като водещ критерий.

Багдасанов определи Движението АБВ като ”едно голямо разочарование”. „В него всъщност се повтарят нещата, които вече са казани от БСП и реално Първанов и хората около него просто търсят властови позиции, а не нещо друго”. „Те са предатели”, така определи Милко Багдасанов тези, които са в АБВ.

About the Author :