„Академиците” от Пловдив с ужасен мерник от Безистена

ямбол пловдивБаскетболистите на „Академик Бултекс”/Пловдив/още вероятно се чудят как изтърваха победата в зала „Диана”, след като дори стигнаха до аванс от 10 точки във втората четвърт, а  и влязоха в последната четвъртина с преднина от 6 точки. „Студентите” обаче дадоха ужасна стрелба от далечната дистанция, като от цели 29 опита едва четири попаднаха в целта, а с процент от 13,79 успеваемост за три точки  е твърде сложно да излезеш победител.

Сред тима от Пловдив се отличиха с неефикасния си мерник от Безистена сърбите Александър Митрович – от 6 удара само един точен , както и Божко Йовович – от 3 нито един. Никола Трайков опита на четири  пъти да порази целта, постигна нула точки, а и американският  гард на пловдивчани Оскар Белфийд, който хвърли на едро 5 пъти, но вкара един единствен шут.

„Ямбол” разчиташе в този мач на далечната стрелба далеч по-рядко, 16 опита, от които 5 бяха точни, а това е далеч висок процент на успеваемост – 31,25. Треньорът на нашия тим Петър Петров постигна и стратегическо предимство, като много бързо извади за пет лични нарушения от мача центъра на гостите Мико Голубович. Той изигра 11 минути само, но бе много ефективен, и „Ямбол” очевадно изпитваше проблеми при опазването му.

Този казус се разплете с напускането на Голубович за фалове, тогава Денис Агре установи контрола на „втория етаж” и стана и най-добрият реализатор в срещата със своите 20 точки.

About the Author :