Автобус се преобърна в канавка на АМ “Тракия” край Ямбол

22860152_1547155172008713_8543891505811936025_oАвтобус на „Юнион Ивкони“ с 31 пътници се преобърна в канавка на АМ „Тракия“ снощи, 30 октомври, около 22 часа, между Зимница и Карнобат, на територията на ОДМВР-Ямбол. Около 20 души са били хоспитализирани едновременно в болниците в Ямбол и Бургас. Няма тежко пострадали.

От ямболската болница съобщиха, че в нейното Спешно отделение са постъпили 13 човека, трима от тях са чужди граждани – 2 руснаци и един германец. Голяма част са били с травми на крайниците. Двама от пострадалите са хоспитализирани в ортопедично отделение.

Ямболската болница се намира на стратегическо място спрямо АМ “Тракия”, а легловата база е в лошо състояние, не достига човешкият ресурс, заяви директорът й д-р Панайот Диманов. ”Нека Министерството на Здравеопазването и държавата да обърнат внимание на Ямбол и ямболската болница”, призова той.

Според думите на пътниците около 50 м автобусът се е суркал в канавката и като убил скоростта, паднал настрани. Хората са излизали сами през предното стъкло, което било счупено. На място са пристигнали екипи на пожарна, полиция и спешна помощ, според пътниците това е станало много бързо. Бил е осигурен допълнителен автобус за извозването на пътниците.

Според управителя на фирмата-превозвач Георги Атанасов автобусът е бил засечен от лек автомобил, пътниците опровергават тази версия. Причините за инцидента се разследват.

Снимка : Зона Ямбол

About the Author :