Авиобаза „Безмер” направи истински празник на децата

DSC05160AДецата днес в деня на отворени врати, посветен на 1 юни, бяха господарите в авиобаза „Безмер”. На тяхно разположение бяха самолет, въртолет, автомати, а най-големият хит беше пожарната, за която имаше опашка да се повозят. Напливът за нея беше голям, защото тя освен, че се движеше, издаваше и всички алармени звуци, които доставяха истинска радост на малчуганите.

DSC05234AОт ръководството на авиобазата наистина се бяха погрижили, за да направят истински празник на децата. Дъждът, които валеше от сутринта, не успя да провали празника, защото вместо на плаца, денят на отворени врати се пренесе в единия от хангарите, където се съхраняват и ремонтират самолетите и един от въртолетите на „Гранична полиция”, с които се охранява зелената граница.

DSC05166AДецата можеха да пипнат автомати, да се качат на СУ 25, да се качат и на въртолета и да се повозят на пожарната с включени сирени. Военните им бяха осигурили лакомства и награди, а дори и планираните рисунки на асфалт се случиха, макар и не на такова голямо пространство, а в самия хангар. Децата бяха щастливи да се докоснат до всичко, а техните родители запаметиха тези мигове на снимка.

DSC05181AВъпреки дъждовното време замисълът денят на отворените врати да се превърне в едно незабравимо преживяване за децата, се получи и те бяха най-доволните посетители.

 

 

 

 

DSC05152A DSC05154A DSC05183ADSC05185A  DSC05186ADSC05238a

About the Author :