Абстрактната живопис на Христо Бозуков в Арт галерия „Стойчев“

DSC01194Изложба на младия  художник Христо Бозуков бе открита вечерта на 17 октомври в Арт галерия „Стойчев“. 29-те живописни платна, обединени от интригуващото заглавие – „Нещо такова“, са специално подбрани за експозицията му в Ямбол.

Крум Шаранков откри събитието, той се обърна към всички, които обичат предизвикателствата в живописта. Припомни, че познава Христо Бозуков от 4 години – от участието им в обща изложба на пловдивските художници. Тогава видял нещо необичайно в картината, с която участвал младият живописец и това сложило началото на приятелството им. При Христо Бозуков няма пейзажи, портрети, натюрморти, но всеки ще види всичко това в неговите работи, ще го търси и DSC01182ще го намери, отбеляза Крум Шаранков. Работите му са заредени с много позитивизъм и енергия и с всяка година той надгражда това, което прави, допълни той.

От своя страна Христо Бозуков благодари на посетителите на изложбата, че са дошли да видят нещо различно.

В творческата си биография Христо Бозуков има 12 самостоятелни изложби – в Пловдив, Варна, Разград, сега и Ямбол и около 50 изложби с общо участие в цялата страна. Член е на Дружеството на пловдивските художници и на Дружеството на берлинските художници.

DSC01180 DSC01181 DSC01183 DSC01189 DSC01190 DSC01198

 

About the Author :