АБВ – Ямбол с пети резултат в страната

???????????????????????????????С 5,55 %, получени за съветническата листа на Ямбол, АБВ се нарежда на пето място в страната, съобщи на пресконференция днес областният председател на партията Христо Христов. Като най-голямо постижение той очерта, че коалицията, в която са участвали в Стралджа, е спечелила изборите за кмет на община, 7 места в Общинския съвет на Стралджа и трима кметове на кметства. В Ямбол АБВ има двама съветници, в община „Тунджа” – един.

Според Христо Христов положителните моменти в кампанията са, че са успели да разработят качествени програми за развитието на общините, за които са кандидатствали с кметски кандидатури и са успели да въвлекат за участие в кампанията и в листите за съветници много млади хора. Христо Христов каза още, че формулата, която успели да постигнат в Стралджа – обединение срещу един лош стил на управление, подсказва верния път, когато се търси промяната, нещо, което искали да постигнат и в други общини, но не успели.

„Това, че ние имаме ръст в сравнение с предишни кампании, подсказва, че нашата организация се развива и има своето бъдеще в управлението на областта и на отделните общини”, коментира още областният лидер.

Като слабост Христо Христов посочи, че не са успели да стигнат до гражданите на общините, в които са участвали в изборите.

DSC06008Общинският председател на АБВ в Ямбол и кандидат за кмет Драгомир Димитров изтъкна, че слабата активност на тези избори позволила големите партии да извадят твърдите си ядра, и това попречило на малките партии да постигнат по-сериозни резултати. „Нека тези, които не излязоха да гласуват, за да изразят отрицателен вот, да се замислят дали това не изигра лоша шега и на тях самите”, каза още общинският лидер. Той допълни, че са подали чрез Общинската избирателна комисия жалба до Административен съд, с която искат да касират изборите за общински съветници заради многобройните нарушения. Драгомир Драганов каза, че в секцията, в която е гласувал, не са отразени преференциите на него, които той и синът му са отбелязали. Той посочи и други нарушения – гласовете за АБВ били броени на две купчинки и след това записани резултатите само от едната, в някои секции броенето не е ставало според правилата, а в други са изгонили техните застъпници.

Общинският лидер на АБВ в „Тунджа” и кандидат за кмет Здравко Златаров благодари на всички, които са ги подкрепили на тези избори.

About the Author :