АБВ – Ямбол представи листата си за парламентарните избори

Ямбол, 11.02.2021 г.

Председателят на АБВ Румен Петков представи на 10 февруари в Ямбол водача на листата за Ямболски избирателен район – Антон Коджабашев. По думите му той не се нуждае от представяне, защото е трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести, носител на българската гордост и човешко достойство. Самият водач каза, че е на 61 г., баща на 2 деца и  ще води две листи – в Ямбол и Бургас. Той сподели, че би могъл да допринесе за популяризиране на АБВ. Водещ за него мотив да се съгласи бил, че сам взима решение. Задачата им на тези избори е да направят така, че с промените децата да живеят по-добър живот.

Областният лидер на АБВ Здравко Златаров обяви останалите в листата. Той уточни, че са били номинирани 32 кандидати, но Областният съвет се е спрял на 7. За избора им на водач той разясни, че са искали да бъде коректен и честен човек, доказал се в в дадена сфера. Втори в листата е Тодор Виолетов Вълчев на 54 г. от Ямбол, с висше образование, частен бизнес, баща на две деца. На трето място е Желязко Стоянов Дичев. Той е представител на община „Тунджа“, с висше образование, с частен бизнес, семеен с 2 деца. Четвърти е Филип Андонов Филипов от община Елхово, висше образование, собствен бизнес, семеен с 2 деца. На пето място е Ангел Иванов Ангелов от община Стралджа, земеделски производител, семеен с 2 деца. Шести е Атанас Христов Христов от Ямбол, на 46 г., с висше образование, управител на застрахователен брокер, семеен с две деца.

Седма в листата е  Гергана Тенева Трънкова, на 53 г., със собствен бизнес, семейна с 2 деца.

На осмо място е Здравко Стефанов Златаров, на 53 г., с висше образование, управител на застрахователна компания, семеен с 1 дете.

Всичко хора в листата са честни, почтени, специалисти, които застават пред избирателите с лицето и с името си, заяви още областният председател.

„В секциите е по-безопасно от магазините и просто трябва да излезем и да гласуваме. Много е важно да гласуваме, защото режимът на Борисов има 3 инструмента – купеният вот, административно-принудителния вот и корпоративно-зависимия вот, а начинът да се противопоставим е масово участие в изборите“, обърна се към хората лидерът на АБВ Румен Петков. Според него в резултат на налагания страх през миналата година са умрели 15 000 българи повече в сравнение с предходните години, а от тях 7600 нямат Ковид 19, т. е. Те са загубили живота си,защото не са потърсили лекарска помощ, защото не са могли да влязат в болница и от страх от общуване. „Бойко Борисов е регулировчикът на смъртта в България“, заяви Румен Петков. Той призова българските избиратели да подкрепят АБВ, защото те искат да върнат нормалността – нормалността в атмосферата, нормалността в човешките отношения.

About the Author :

Leave a reply