АБВ – Ямбол не е доволна от резултатите за президентския вот в региона

12-13-mihovОбластният съвет на АБВ в Ямбол отчита като незадоволителни постигнатите резултати на партията в региона на президентските избори. Това съобщиха от областното ръководство на формацията на пресконференция, на който присъства и народният представител Михо Михов. Вече са проведени съвещанията по общини, на областна конференция са обсъдени анализите на резултатите от кампанията. В Ямболска област АБВ има с около 470 гласа по-малко в сравнение с последните парламентарни избори. Тези гласове са загубени преди всичко в областния център, но такава е тенденцията на повечето места в сраната, с изключение на София и Бургас, където формацията бележи ръст на подкрепата, каза председателят на Областния съвет на АБВ Христо Христов. Президентските избори имат своята специфика, но според изводите, активът по места е разчитал преди всичко на работата на централното ръководство, докато местните структури са били по-пасивни, анализира ситуацията Георги Бодуров, член на областното ръководство. Според него политическата формация има ресурс на следващите парламентарни избори да се представи по-добре. Според него партията има около 2000 симпатизанти, но техният максимум е да ги удвоят. На пресконференцията беше казано още, че АБВ продължава да отстоява своите принципни позиции, отчитайки възхода на популистките формации. Областното ръководство има подкрепата на делегатите на конференцията, партията в региона е със силен потенциал, симпатизантите и активистите на АБВ се надяват и ще работят за силно представяне в предстоящите парламентарни избори.

Народният представител Михо Михов коментира, че парламентарната група на АБВ е започнала подписка сред 48 народни представители във връзка с безпрецедентния миграционен натиск върху границите на България. Тя предвижда създаване на анкетна комисия със срок на действие 1 месец, която да открие причините за незавършване на преградното съоръжение по южната граница, да оцени смисъла от това съоръжение и дипломатическите мерки и вътрешната и външна политика на България за оценка на този миграционен натиск.

Според него случващото се през последните години руши основите на системата на националната сигурност. Той посочи, че през август на южната граница са влезли 3015 души, но на западната са заловени много повече, което показва, че у нас има регулирана система за трафик на бежанци, от която се печели много.

Депутатът уточни, че тяхна основна цел е да се разкрият вътрешните причини за невземане на сериозни мерки по миграционния натиск.

Той каза още, че направеното от областните управители за изграждане на преградното съоръжение не е прозрачно, а наетите фирми се занимават с подизпълнители, които нямат квалификация за подобно строителство. Михо Михов каза още, че не срещат нужната подкрепа от другите народни представители.

 

About the Author :

Leave a reply