АБВ ще участва самостоятелно на местните избори само в община „Тунджа“

DSC09713АБВ ще участва самостоятелно на местните избори само в община „Тунджа“, в останалите общини на Ямболска област ще се търсят коалиционни формати, обяви на пресконференция в Ямбол председателят на партията Румен Петков.

Кандидатът за кмет на АБВ за община „Тунджа“ ще бъде Иван Йоргов, като представител на гражданската квота, водач на листата за общински съветници ще бъде областният лидер Здравко Златаров.

„В община Ямбол ние ще търсим широк формат, който да противопоставим на сегашния режим на управление. Режим на управление, който може да бъде характеризиран по един начин – провал, и то провал, към който съучастват в немалка степен и ГЕРБ, и БСП“, заяви Румен Петков, след което уточни, че партията няма да участва със самостоятелна листа в Ямбол. „Кметът е амортизиран, кметът няма усещането на стопанин, достатъчно е човек да погледне коритото на реката“.

В Стралджа партията ще подкрепи досегашния кмет Атанас Киров, който беше издигнат от коалиция, в която участваше и АБВ.

В община Елхово партията също търси коалиция, като на този етап преговаря със „Социалдемократи“.

В Болярово също се търси коалиция.

Кандидатът Иван Йоргов е майстор на спорта по свободна борба, заслужил майстор на спорта и заслужил треньор по самбо, съдия по самбо, учител по физическо възпитание и спорт, председател на спортен клуб по борба и самбо –Ямбол, бивш зам.-областен управител на Ямбол от ГЕРБ. През 2011 г. беше кандидат за кмет на община „Тунджа“, издигнат от ГЕРБ.

Румен Петков представи Иван Йоргов като „човек с достатъчно административен опит, който има дух, има стръв, шампионско самочувствие и достойнство“. Самият кандидат заяви: „Имам много идеи как да върнем бизнеса по селата, как да създадем по-хубав живот на всички, които живеят на тази територия, да успеем да запазим младите хора по селата и да върнем, тези които са напуснали пределите на община „Тунджа“.

На пресконференцията присъстваха и председателят на областния съвет на ПП „АБВ“ – Ямбол Здравко Златаров и зам.-председателят Владимир Маринов.

About the Author :

Leave a reply