АБВ свали доверието си от общинския съветник Елица Главчева

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Общинския съвет на ПП „АБВ” – Ямбол

През есента на 2015 г. ПП „АБВ” – Ямбол участва в местните избори и представи на гражданите своята политическа програма „АЛТЕРНАТИВА ЗА ЯМБОЛ” за периода 2015 – 2019 година. Вотът на ямболските избиратели определи ПП „АБВ” – Ямбол да бъде представена в Общинския съвет от двама съветници: Драгомир Димитров, член на АБВ и председател на Общинския съвет на АБВ и Елица Главчева, симпатизант и представител на гражданската квота.

На свое заседание Общинският съвет на ПП “АБВ” – Ямбол обсъди работата на общинските съветници на ПП „АБВ” за периода от ноември 2015 година до края на 2016 година и след сериозна дискусия и анализ прие оценка и решения. Водени от заявените принципи, цели, приоритети и ангажименти към гражданите на Ямбол, заявени в предизборната  програма на ПП „АБВ” – Ямбол за:

  • Промяна на визията и модела на общинско самоуправление;
  • Премахване на задкулисието в управлението на общината, утвърждаване на принципите на прозрачност, морал и граждански контрол;
  • Активна работа в Общинския съвет само и единствено в интерес и полза на гражданите на Ямбол, противопоставяне на всякакви опити за приемане на решения, произтичащи от лични или корпоративни интереси;

Членовете на Общинския съвет на ПП „АБВ” – Ямбол изразиха подкрепа за работата на общинския съветник Драгомир Димитров, които активно и целенасочено в постоянната комисия „Бюджет и финанси” и на заседания на Общинския съвет защитава принципите, позициите и поетите ангажименти към гражданите на Ямбол, декларирани в предизборната програма на АБВ – Ямбол. Общинският съвет на ПП „АБВ” – Ямбол изрази категорично несъгласие с действията на общинския ни съветник от гражданската квота Елица Главчева защото:

  • С влизането си в Общинския съвет Ямбол, г-жа Елица Главчева пое отговорността да работи за реализиране на  надеждите и очакванията на избирателите за възстановяване и засилване на диалога с гражданите при формирането и реализирането на общинските политики; за привличане на гражданите като участници в управлението на общината; за активно участие на гражданите като коректив в управлението; за проява на морал и отговорност пред избирателите.
  • През този период работата на г-жа Елица Главчева е белязана с много колебания, непоследователност в позициите и най-вече разграничаване и дистанциране от поетите отговорности пред избирателите;
  • С действията си като общински съветник, избрана  от ПП „АБВ” с №17, представляваща гражданите в листата, г-жа Елица Главчева не устоя на съблазните на властта и на деморализиращата роля на управляващото мнозинство от „ГЕРБ”.

В тази връзка Общинският съвет реши: общинският съветник Елица Главчева вече не представлява ПП „АБВ” в Общинския съвет Ямбол и я призовава да се оттегли от Общинския съвет – Ямбол.

Общински съвет на ПП „АБВ”- Ямбол

About the Author :

Leave a reply