АБВ първи номинираха кандидатите си за кмет на общините Ямбол и „Тунджа”

???????????????????????????????АБВ е първата политическа сила, която обяви кандидатите си за кметове в общините Ямбол и „Тунджа”, но си остави „вратичка”, защото областният й лидер Христо Христов  заяви, че продължават да водят разговори за обединяване на политическите формации за постигане на успех в съответните общини.

Лидерите на общинските организации са поели сериозната отговорност да излязат на тези избори в най-мажоритарния вот, какъвто е изборът на кмет на община.

Като кандидат за кмет на община Ямбол е утвърден Драгомир Димитров, който е по-известен с това, че е бил секретар на община Ямбол и на областна администрация. „ Ние считаме, че той има необходимия административен опит, за да може да формулира идеи за управлението на общината”, каза още Христо Христов, докато представяше кандидатите.

Общинската конференция на АБВ за община „Тунджа” е утвърдила като кандидат за кмет общинския лидер Здравко Златаров. „Считаме, че той също има потенциал да работи за развитието на община „Тунджа”, допълни още Христо Христов.

В другите три общини от областта – Стралджа, Елхово и Болярово, АБВ има готовност да застане зад определени кандидатури, издигнати от други партии, за да се получи по-широка подкрепа.

В момента тече и процес по формиране на листите за кандидати за общински съветници. В тях АБВ ще издигне граждани, доказали своята компетентност и експертност, за да бъдат полезни за управлнието на общините, а не да издигат хора, които да гласуват по партийна поръчка.

„Явяването ни на тези избори ще бъде по-скоро като подкрепа на гражданите и на техните искания и ценности, не толкова за изява на нашата политическа формация”, коментира още областният лидер.

На въпрос на журналисти Христо Христов конкретизира, че ако партията им открие по-силна кандидатура, която си заслужава да бъде подкрепена, може и да оттеглят кандидатите, които сега са издигнали. „Това са кандидатурите, с които ние ще водим разговори с останалите формации, без да казваме, че задължително те трябва да бъдат, ако се постигне съгласие за обща кандидатура”, опита се да внесе повече яснота в позицията им областният лидер на АБВ.  Той допълни още, че никой не принасят в жертва, защото над всичко стоят интересите на гражданите на съответните общини. Христо Христов каза още, че те са водили разговори с почти всички формации с мотив, че да се постигне промяна в дадена община е необходима широка подкрепа от политическите формации и от гражданите. Той обясни още, че не са водили разговори с ГЕРБ, но не го изключват, ако някъде преценят, че могат да застанат зад единна кандидатура.

About the Author :